Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen blijven dichtbij huis

Aziatische beurzen blijven dichtbij huis
20 jun 2024 om 07:16

 De Aziatische beurzen koersten donderdagochtend vrij richtingloos, nadat Wall Street woensdagavond de deuren gesloten hield vanwege een feestdag.

De grootste daler was de Hang Seng index in Hongkong met een verlies van circa een half procent. Tokio en Sydney noteerden daarnaast nipt in het rood, terwijl Seoel een half procent won.

De People’s Bank of China liet vanochtend de belangrijkste rentetarieven ongemoeid. Daarmee bleef de éénjarige zogeheten loan prime rate gehandhaafd op 3,45 procent en de vijfjarige variant op 3,95 procent.

Veel leningen in de onder druk staande Chinese vastgoedmarkt zijn gekoppeld aan de vijfjarige variant, hetgeen onder meer aanleiding was voor de PBoC om in februari nog deze rente met 25 basispunten te verlagen. 

Begin deze week bleken de prijzen van nieuwe huizen in mei op maandbasis met 0,7 procent te zijn gedaald, ofwel de grootste daling in bijna 10 jaar. Op jaarbasis bedroeg de daling 3,9 procent.

China kampt met teveel aanbod van vastgoed en de investeringen in deze belangrijke sector daalden in de eerste vijf maanden van 2024 met ruim 10 procent op jaarbasis. 

De Europese beurzen deden woensdag overwegend een stapje terug. Ook de Europese Brent olie-future daalde licht.

De Europese beurzen maken zich donderdag naar verwachting op voor een hogere opening.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.