Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Relatief rustige week in het vooruitzicht

Relatief rustige week in het vooruitzicht
23 jun 2024 om 12:00

 Beleggers gaan vermoedelijk een rustige week tegemoet. De agenda voor komende week is niet erg gevuld, maar de data die wel op het menu staan, zijn wel degelijk relevant voor onder meer de Amerikaanse centrale bank. 

Op macro-economisch vlak is er aan het begin van de week aandacht voor Nederlandse groeicijfers en het Duitse ondernemersvertrouwen, naast de Chicago Fed-index en de Case Shiller huizenprijzen. Ook het Amerikaanse consumentenvertrouwen kan op dinsdag op aandacht rekenen. 

Op woensdag staan dan cijfers over het Duitse en Franse consumentenvertrouwen geagendeerd, naast de nieuwe woningverkopen in de VS. 

Richting het einde van de week volgt het consumentenvertrouwen in de gehele eurozone, al zal er vooral aandacht zijn voor de Amerikaanse groeicijfers. De orders voor duurzame goederen en aanstaande woningverkopen staan dan ook geagendeerd. 

Vrijdag zal de aandacht worden opgeëist door de persoonlijke bestedingen en de PCE-inflatie, een cijfer waar de beleidsmakers van de Federal Reserve graag naar kijken bij het bepalen van het monetaire beleid.

Bedrijfscijfers zijn er van onder meer FedEx op dinsdag en Micron Technology op woensdag, gevolgd door Acuity Brands en Nike op donderdag. 

In Nederland zijn er de nodige jaarvergaderingen, onder meer van Alumexx, Value8, ASR en Lucas Bols. Op maandag staan de jaarcijfers van Prosus op de agenda. 

In België houden Nyrstar en Gimv een jaarvergadering.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.