Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische markten overwegend hoger

Aziatische markten overwegend hoger
3 jul 2024 om 07:20

 De meeste aandelenmarkten in Azië stegen woensdag, nadat voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve opmerkte dat er vooruitgang was geboekt bij het beteugelen van de inflatie, terwijl beleggers ook een hele reeks gegevens uit de regio beoordeelden.

De Nikkei index steeg ruim 1,0 procent, Hong Kong kon 1,2 procent bijschrijven en Seoel won 0,5 procent. Dissident was Shanghai, dat 0,4 procent verloor. Met name door software- en vastgoedaandelen.

Verder bleek dat de samengestelde inkoopmanagersindex van Japan in juni is gedaald van 52,6 naar 49,7, een flinke daling ten opzichte van de voorgaande maand. Dit duidde voor het eerst in zeven maanden op een afname van de activiteit in de Japanse particuliere sector.

Daarnaast bleek uit cijfers van Caixin dat de Chinese dienstensector voor de achttiende maand op rij groeide, hoewel in het langzaamste tempo sinds oktober 2023. De PMI noteerde in juni op 51,2, tegen 54,0 een maand eerder.

De Chinese techreus Alibaba maakte dinsdag bekend dat het in het afgelopen kwartaal, dat eindigde in juni, in totaal 613 miljoen gewone aandelen heeft ingekocht voor een totaalbedrag van 5,8 miljard dollar. De aandelen van het bedrijf stegen woensdag met 1,7 procent.

De Europese beurzen lijken woensdag hoger te gaan openen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.