Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijzen lager aan de week begonnen

Olieprijzen lager aan de week begonnen
8 jul 2024 om 20:58

 De olieprijzen zijn maandag gedaald, terwijl handelaren de impact van de tropische storm Beryl op de raffinage-, productie- en exportinfrastructuur van de Golfkust in de gaten hielden.

Bij een settlement van 82,33 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,0 procent goedkoper. 

De prijzen daalden maandag ook nadat Hamas dit weekend zijn initiële goedkeuring had gegeven aan een door de VS gesteund voorstel voor een gefaseerd staakt-het-vuren met Israël in Gaza.

De omvang van de verwoestingen in de Gazastrook als gevolg van het negen maanden durende offensief van Israël heeft Hamas er waarschijnlijk toe aangezet zijn eisen voor een staakt-het-vuren te verzachten, zo meldde Associated Press maandag. Hamas liet zijn al lang bestaande eis vallen dat Israël zou beloven de oorlog te beëindigen als onderdeel van een staakt-het-vuren-akkoord.

Vrijdag sloten de prijzen voor Brent- en WTI-ruwe olie de handelssessie lager af, maar boekten voor de vierde week op rij wekelijkse winsten.

Voorlopig nemen de olie-bulls een adempauze, zei Han Tan, hoofd marktanalist bij Exinity, maar de prijzen “kunnen nog verder stijgen zolang de seizoensgebonden stijging van de Amerikaanse vraag in de zomer blijft voldoen aan de verwachtingen.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.