Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijzen dalen licht richting het weekend

Olieprijzen dalen licht richting het weekend
12 jul 2024 om 20:56

 De olieprijzen zijn vrijdag licht gedaald na twee dagen van stijgingen. Bij een settlement van 82,21 dollar werd een vat West Texas Intermediate op dagbasis 0,5 procent goedkoper. De prijs voor een vat Brent daalde ook een half procent.

De olieprijzen stegen donderdag nog wel, maar de winsten waren vrij bescheiden, zag David Morrison van Trade Nation.

“Het lijkt erop dat er een behoorlijke periode van consolidatie is geweest. De grote vraag voor de bulls is of dit genoeg is geweest om de prijzen te resetten en zo de rally weer aan te wakkeren”, zei de marktanalist.

“Veel zal afhangen van de vraag of de bulls genoeg momentum hebben om de prijzen terug te brengen tot boven de hoogtepunten van vorige week van 84 dollar”, aldus Morrison. Beleggers zullen waarschijnlijk tot volgende week moeten wachten om daar achter te komen, aldus de marktkenner.

Op weekbasis daalden de olieprijzen, ondanks gunstige inflatiecijfers uit de VS die de verwachting versterken dat de Federal Reserve later dit jaar zou kunnen beginnen met het verlagen van de rente.

Marktanalist Manish Raj van Velandera Energy Partners wees op een overvloed aan gunstig macronieuws voor de oliemarkten. Naast de verbeterde inflatie, wat moet leiden tot een soepeler Fed-beleid, zijn ook de olievoorraden in de VS verder gedaald, wat eveneens positief is voor de vraag naar olie. 

Het Internationaal Energieagentschap verlaagde afgelopen week echter de prognose voor de groei van de vraag naar olie in 2025, terwijl de ramingen van het aanbod juist werden verhoogd, een scenario dat zou kunnen leiden tot een overschot op de markt. Dat zou juist ongunstig zijn voor de olieprijzen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.