Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

BlackRock ziet omzet en winst verder stijgen

BlackRock ziet omzet en winst verder stijgen
15 jul 2024 om 12:52

 BlackRock heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst verder zien stijgen, terwijl het beheerd vermogen naar een nieuw record groeide. Dit bleek maandag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

De omzet steeg ten opzichte van een jaar eerder met 8 procent naar 4,8 miljard dollar. De operationele winst steeg met 11 procent.

“BlackRock maakt gebruik van de breedste mogelijkheden die we in jaren hebben gezien, inclusief particuliere markten, Aladdin, en hele portfolio-oplossingen voor zowel ETF’s als actief. Tegelijkertijd openen we betekenisvolle nieuwe groeimarkten voor onze klanten en aandeelhouders met onze plannen voor de overnames van Global Infrastructure Partners en Preqin” aldus CEO Laurance D. Fink.

BlackRock boekte over het tweede kwartaal een nettowinst van 1,5 miljard dollar, ofwel 9,99 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,4 miljard dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet lag op een winst per aandeel van 9,65 dollar.

De aangepaste winst kwam afgelopen kwartaal 11 procent hoger uit op 10,36 dollar per aandeel tegen 9,28 dollar per aandeel een jaar eerder. 

Het beheerd vermogen van BlackRock steeg op jaarbasis met 13 procent tot meer dan 10,6 biljoen dollar. Aan het einde van het tweede kwartaal een jaar geleden stond het beheerd vermogen op iets meer dan 9,4 biljoen dollar.

Het bedrijft heeft ook nog voor 500 miljoen dollar aan eigen aandelen dit kwartaal ingekocht

Het aandeel BlackRock noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Citigroup

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.