Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Betaalvolumes vertragen bij Visa

Betaalvolumes vertragen bij Visa
23 jul 2024 om 23:02

 Visa noteerde dinsdag nabeurs ongeveer 2 procent lager nadat het betaaltechnologiebedrijf een kleine vertraging van de volumes in het afgelopen kwartaal liet zien.

De omzet steeg van 8,12 miljard dollar een jaar eerder naar 8,90 miljard dollar. De consensus stond op 8,92 miljard dollar.

Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van 4,9 miljard dollar in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, of 2,40 dollar per aandeel.

Een jaar eerder was dit 4,16 miljard dollar, of 2,00 dollar per aandeel. Op een aangepaste basis boekte Visa 2,42 dollar per aandeel winst, wat overeenkwam met de analistenverwachtingen volgens FactSet.

Het betaalvolume steeg met 7 procent en het aantal verwerkte transacties met 10 procent in het kwartaal. Een kwartaal eerder was dat respectievelijk 8 procent en 11 procent.

De beleggerspresentatie van Visa wees op een vertraging van de volumegroei in de Verenigde Staten in de eerste drie weken van juli, vergeleken met juni. Vooral de betaalkaarten die direct van het banksaldo afboeken, of debetkaarten, lieten een vertraging van het volume zien, terwijl dat bij de creditcards minder het geval was.

Maandag meldde rivaal American Express al sterke winstcijfers maar tegenvallende omzet. 

 Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.