Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nucor in lastig vaarwater en verlaagt outlook

Nucor in lastig vaarwater en verlaagt outlook
23 jul 2024 om 12:01

 Nucor heeft in het tweede kwartaal van 2024 een lagere winst en omzet geboekt dan een jaar geleden en verlaagde de outlook. Dat maakte de staalfabrikant uit het Amerikaanse North Carolina maandagavond laat bekend.

“Hoewel de marktomstandigheden zijn verslechterd in vergelijking met de afgelopen recordjaren, blijft Nucor gefocust op zijn groeistrategie voor de lange termijn en heeft het tot en met juni ruim 1,7 miljard dollar aan investeerders teruggegeven”, aldus Leon Topalian, CEO van Nucor.

De geconsolideerde netto-omzet van Nucor daalde met 15 procent tot 8,1 miljard dollar, vergeleken met 9,5 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2023. De gemiddelde verkoopprijs per ton in het tweede kwartaal daalde met 11 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2023.

De winst daalde fors naar 645,2 miljoen dollar, of 2,68 dollar per aandeel, tegen 1,46 miljard dollar, of 5,81 dollar per aandeel, over dezelfde periode een jaar eerder.

Aan het einde van het tweede kwartaal van 2024 had het bedrijf wel 5,43 miljard dollar aan geldmiddelen en kasequivalenten en korte termijninvesteringen achter de hand.

Op 29 juni 2024 had Nucor nog ongeveer 1,82 miljard dollar geautoriseerd en beschikbaar voor terugkoop in het kader van zijn aandeleninkoopprogramma. Deze machtiging voor de inkoop van eigen aandelen is discretionair en heeft geen geplande vervaldatum.

Op 6 juni 2024 kondigde de Raad van Bestuur van Nucor een contant dividend van 0,54 dollar per aandeel aan. Dit contante dividend is betaalbaar op 9 augustus 2024 aan aandeelhouders die op 28 juni 2024 geregistreerd staan.

Outlook

Nucor gaf aan dat de winsten in het derde kwartaal van 2024 zullen dalen vergeleken met het tweede kwartaal van 2024. De grootste oorzaak van de verwachte winstdaling is de verwachte krimp bij het segment staalfabrieken, voornamelijk als gevolg van lagere gemiddelde verkoopprijzen.

Het bedrijf verwacht ook dat de winsten in het segment staalproducten in het derde kwartaal zullen dalen ten opzichte van het tweede kwartaal als gevolg van lagere gemiddelde verkoopprijzen. De verwachting is dat de winsten van het grondstoffensegment in het derde kwartaal zullen dalen ten opzichte van het tweede kwartaal.

Het aandeel reageerde maandag nabeurs nauwelijks na de cijfers en zal naar verwachting dinsdag iets hoger gaan openen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.