Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Omzet LVMH valt tegen

Omzet LVMH valt tegen
23 jul 2024 om 18:55

 LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton boekte in de eerste jaarhelft een tegenvallende omzet, maar ziet de tweede helft met vertrouwen tegemoet. Dit maakte ’s werelds grootste bedrijf in luxegoederen dinsdag nabeurs bekend.

De omzet van het Franse conglomeraat daalde met 1 procent op jaarbasis tot 41,68 miljard euro. Analisten voorspelden vooraf 42,22 miljard euro.

 “De resultaten voor de eerste helft van het jaar weerspiegelen de opmerkelijke veerkracht van LVMH, ondersteund door de kracht van haar Maisons en het reactievermogen van haar teams in een klimaat van economische en geopolitieke onzekerheid” aldus Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH.

De winst uit terugkerende activiteiten daalde 8 procent tot 10,7 miljard euro, wat neerkomt op een operationele marge van 25,6 procent. Dat is wel aanzienlijk hoger dan het niveau van vóór de coronacrisis. Wisselkoersschommelingen hadden een aanzienlijk negatief effect op de halfjaarlijkse periode.

Het aandeel van de Groep in de nettowinst daalde met 14 procent en bedroeg 7,3 miljard euro.

Outlook

In een onzekere geopolitieke en economische omgeving zei de groep zelfverzekerd te zijn en vast te houden aan de strategie om de aantrekkelijkheid van haar merken steeds te vergroten, voortbouwend op de uitzonderlijke kwaliteit van haar producten en uitmuntendheid in de detailhandel.

De strategie om bij alle activiteiten te concentreren op de hoogste kwaliteit moet LVMH in staat stellen de mondiale leiderschapspositie op het gebied van luxegoederen in 2024 opnieuw te versterken, aldus het bedrijf.

Op woensdag 4 december 2024 wordt een interim-dividend van 5,50 euro uitgekeerd.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.