Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

UPS verlaagt outlook

UPS verlaagt outlook
23 jul 2024 om 12:59

 UPS heeft in het tweede kwartaal van 2024 een lagere winst en omzet geboekt en verlaagde de outlook. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse pakketbezorger.

“Dit kwartaal was een belangrijk keerpunt voor ons toen we voor het eerst in negen kwartalen terugkeerden naar volumegroei in de VS. Zoals verwacht daalde onze bedrijfswinst in de eerste helft van 2024 vergeleken met wat we laatst rapporteerden”, zei Carol Tomé, CEO van UPS in een toelichting.

“In de toekomst verwachten we weer een groei van de bedrijfswinst te realiseren”, aldus Tomé.

De omzet daalde op jaarbasis met 1,1 procent naar 21,8 miljard dollar. De geconsolideerde operationele winst daalde ruim 30 procent naar 1,9 miljard dollar en 29,3 procent op aangepaste basis ten opzichte van een jaar geleden.

De winst per aandeel bedroeg 1,65 dollar en de aangepaste winst per aandeel van 1,79 dollar lag 29,5 procent lager dan een jaar geleden. Hier rekenden analisten geraadpleegd door FactSet op 1,99 dollar. De omzet werd vooraf ingeschat op 22,17 miljard dollar.

Voor het tweede kwartaal omvatten de GAAP-resultaten een last na belastingen van 120 miljoen dollar, ofwel 0,14 dollar per aandeel, bestaande uit een eenmalige betaling van 94 miljoen dollar ter vereffening van internationale regelgevingskwesties, plus transformatie- en andere kosten van 26 miljoen dollar, zei UPS.

Outlook

UPS verlaagde zijn omzetvooruitzichten voor het jaar tot 93 miljard dollar, nadat het eerder op 92 miljard tot 94,5 miljard dollar rekende.

De verwachte operationele marge van 10,0 tot 10,6 procent werd verlaagd naar ongeveer 9,4 procent.

Verder zullen naar verwachting de kapitaaluitgaven 500 miljoen dollar lager uitkomen op ongeveer 4 miljard dollar.

Het bedrijf heeft nu als doel om ongeveer 500 miljoen dollar aan eigen aandelen in te kopen.

Het aandeel UPS daalde dinsdag voorbeurs ruim 8 procent na de cijfers.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.