Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

BNP overtreft winstverwachtingen

BNP overtreft winstverwachtingen
24 jul 2024 om 08:55

(ABM FN) BNP Paribas heeft in het tweede kwartaal een hoger dan voorziene winst geboekt en handhaafde de outlook voor heel het jaar. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Franse bank. 

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op bijna 3,4 miljard euro tegen 3,3 miljard euro een jaar eerder. Analisten die bijdroegen aan de consensus gingen vooraf uit van 2,9 miljard euro. 

De inkomsten trokken met 3,9 procent aan tot 12,3 miljard euro, hetgeen eveneens beter was dan de 11,9 miljard euro waar analisten op rekenden. 

Bij de zakelijke tak, waar BNP marktaandeel wint, stegen de inkomsten met 12 procent. Bij de retailbank bleven deze stabiel. Hier verwacht BNP dat de tegenwind veroorzaakt door de uitgifte van Belgische staatsobligaties zal afnemen. 

“BNP is goed gepositioneerd in de nieuwe fase van de economische cyclus en bevestigt de outlook voor 2024”, aldus CEO Jean-Laurent Bonnafe. 

BNP verwacht dit jaar een groei van de inkomsten met 2 procent ten opzichte van een jaar eerder, terwijl de winst hoger moet uitvallen dan de 11,2 miljard euro in 2023. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers BNP Paribas

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.