Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Update: Aziatische beurzen in het rood

Update: Aziatische beurzen in het rood
24 jul 2024 om 07:40

(ABM FN) De Aziatische beurzen noteerden woensdag bijna zonder uitzondering in het rood, alleen in Shanghai was er een kleine plus.

De Japanse Nikkei index verloor een procent en de beurs in Hongkong stond 0,6 procent lager. De hoofdgraadmeter in Shanghai won wel 0,1 procent.

Vanochtend bleek uit een inkoopmanagersindex van S&P Global dat de Japanse economie in juli stevig is gegroeid, na een kleine krimp in juni. De industrie zou deze maand fractioneel zijn teruggelopen, maar de dienstensector schoot van krimp naar stevige groei.

Verder konden Aziatische beleggers reageren op de kwartaalcijfers van enkele grote Amerikaanse techbedrijven. De cijfers van Tesla werden niet goed ontvangen. Het aandeel lijkt bijna 8 procent lager te gaan openen vanmiddag. Ook het aandeel Alphabet, moederbedrijf van Google, zal in het rood van start gaan, hoewel het verlies van circa 2 procent wel eens stuk kleiner is dan dat van Tesla. Daarentegen worden de cijfers van Texas Instruments vermoedelijk wel beloond met een mooie plus vanmiddag.

De Europese beurzen lijken dadelijk ook met verlies van start te gaan, Alvorens het zo ver is, zullen beleggers nog de nodige bedrijfsresultaten te verwerken krijgen.

Update: om aan te geven dat Japanse economie stevig is gegroeid, maar industrie licht kromp.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.