Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

American Airlines geeft flink winstwaarschuwing af

American Airlines geeft flink winstwaarschuwing af
25 jul 2024 om 13:33

 American Airlines heeft in het tweede kwartaal van 2024 een recordomzet geboekt, maar waarschuwde wel dat de winst dit jaar flink lager uitvalt dan eerder verwacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen “agressieve maatregelen” genomen. Deze maatregelen zullen al in de rest van het jaar een impact hebben op de resultaten, aldus American Airlines.

In combinatie met de verwachtingen voor de brandstofprijzen, mikt American Airlines voor het derde kwartaal op een aangepaste winst per aandeel van ongeveer nul. 

Voor heel 2024 wordt een aangepaste winst per aandeel voorzien van 0,70 tot 1,30 dollar. Dat is een flinke verlaging ten opzichte van de eerder voorziene 2,25 tot 3,25 dollar.

In het tweede kwartaal bedroeg de omzet circa 14,3 miljard dollar. Niet eerder viel de omzet zo hoog uit in een kwartaal. Een jaar eerder bedroeg de omzet bijna 14,1 miljard dollar.

Onder de streep restte een winst van 717 miljoen dollar. Per aandeel was dit 1,01 dollar. Exclusief bijzondere posten bedroeg de winst per aandeel 1,09 dollar. American Airlines mikte zelf vooraf op een aangepast winst per aandeel van 1,15 tot 1,45 dollar.

Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 1,34 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij wees onder meer op herfinancieringskosten en verliezen op aandelenbeleggingen. 

“We hebben niet aan onze eigen verwachtingen kunnen voldoen, vanwege onder meer onze distributiestrategie en een verstoorde balans in binnenlandse vraag en aanbod”, aldus CEO Robert Isom.

Het aandeel American Airlines lijkt donderdag ruim 7 procent lager te openen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Allianz

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.