Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Consumentenvertrouwen VS daalt iets minder dan verwacht

Consumentenvertrouwen VS daalt iets minder dan verwacht
26 jul 2024 om 16:06

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli iets minder hard gedaald dan aanvankelijk gedacht. Dit bleek vrijdag uit de definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 68,2 in juni naar 66,4 deze maand. Een voorlopig cijfer wees eerder op een indexstand van 66,0 voor de maand juli.

Het vertrouwen in de huidige staat van de economie verslechterde van 65,9 tot 62,7. Over de economische verwachtingen werden de ondervraagden ook iets negatiever. Deze deelindex daalde van 69,6 naar 68,8.

“Het sentiment steeg met 33 procent tot boven het historische dieptepunt van juni 2022, maar blijft voorzichtig omdat de hoge prijzen de stemming blijven drukken, vooral bij mensen met lagere inkomens. De verwachtingen voor de arbeidsmarkt blijven relatief stabiel, wat de consumentenbestedingen blijft ondersteunen”, aldus Joanne Hsu.

De aanhoudende verkiezingsonzekerheid zal de komende maanden echter waarschijnlijk voor volatiliteit zorgen, verwacht Hsu.

De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam deze maand uit op 2,9 procent, gelijk aan het voorlopige cijfer voor de maand juli en ten opzichte van 3,0 procent per eind juni. De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar bleef stabiel op 3,0 procent. De voorlopige data wezen eerder op een daling tot 2,9 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.