Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Alcoa verkoopt belang in joint venture met Ma’aden

Alcoa verkoopt belang in joint venture met Ma’aden
16 sep 2024 om 07:53

 Alcoa verkoopt zijn belang van 25,1 procent in de joint venture met het Saoedische Ma’aden voor 1,1 miljard dollar, grotendeels in aandelen Ma’aden. Dat maakte het Amerikaanse aluminiumbedrijf zondag bekend.

De transactie vereenvoudigt de portefeuille van Alcoa in Saoedi-Arabië en geeft meer financiële flexibiliteit, meldde het bedrijf uit Pittsburgh. 

Ma’aden, ook bekend als Saudi Arabian Mining Company, betaalt de overnamesom voor 950 miljoen dollar met circa 86 miljoen van zijn aandelen plus 150 miljoen dollar in contanten. Alcoa verwerft zo een belang van circa 2 procent in het Saoedische bedrijf.

De joint venture werd in 2009 gevormd en bestaat uit twee entiteiten: Ma’aden Bauxite en Alumina Company, waarin de bauxietmijn en alumina-raffinaderij deel van uitmaken en de Ma’aden Aluminium Company, waar de smelterij en het gietmallenbedrijf toebehoren.

Alcoa zal de Ma’aden aandelen gedurende tenminste drie jaar niet verkopen en kan daarna jaarlijks een derde van de stukken van de hand doen. De verkoop zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 worden afgerond, na goedkeuring door de aandeelhouders van Ma’aden en toezichthouders.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.