Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Flink verdeeld beeld op Aziatische beurzen

Flink verdeeld beeld op Aziatische beurzen
17 sep 2024 om 07:26

 De Nikkei index in Tokio koerste dinsdagochtend 2,0 procent lager, terwijl de Hang Seng in Hongkong juist 1,4 procent won. De andere Aziatische hoofdindices bleven dichtbij huis. De beurs van Shanghai was nog gesloten.

Het sentiment in Japan stond onder meer onder druk doordat de yen voor de zesde handelsdag op rij aan kracht won ten opzichte van de dollar. Exporteurs zien hierdoor hun concurrentiepositie ondermijnd worden. 

Eind juli verraste de Bank of Japan de markt met een renteverhoging. Vanochtend noteerde de yen ten opzichte van de dollar op 140,79. Begin juli leverde een dollar nog meer dan 160 yen op. 

Beleggers in Hongkong lieten zich daarentegen onder meer inspireren door de Dow Jones index, die maandagavond op Wall Street met een stijging van meer dan een half procent op de hoogste stand ooit sloot. Techbeurs Nasdaq daalde wel met een half procent. 

Ook een succesvolle beursintroductie van de Chinese apparaten fabrikant Midea Group kon beleggers bekoren. Het aandeel steeg met meer dan 9 procent tijdens zijn debuut. Er was sprake van de grootste IPO in Hongkong in meer dan drie jaar.

De Amerikaanse olie-future steeg maandagavond in New York met ruim 2 procent naar 70,09 dollar per vat. Vanochtend koerste de future met een stijging van 0,7 procent verder omhoog.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.