Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fedex stelt teleur en verlaagt outlook

Fedex stelt teleur en verlaagt outlook
19 sep 2024 om 22:48

 FedEx stelde teleur met de eerste kwartaalcijfers van het gebroken boekjaar en stelde verwachtingen neerwaarts bij. Dit bleek uit donderdagavond cijfers van de Amerikaanse pakketbezorger.

De omzet daalde met van 21,7 naar 21,6 miljard dollar ten opzichte van een jaar geleden. Analisten rekenden volgens Factset op een omzet van 21,9 miljard dollar.

Chief Executive Raj Subramaniam zei: “Ondanks een uitdagend kwartaal blijven we gefocust op het transformeren van ons netwerk, het verbeteren van onze efficiëntie, het verlagen van onze cost-to-service en het vergroten van ons vermogen om ons snel aan te passen aan de veranderende marktdynamiek”

Het bedrijf rapporteerde een aangepaste winst van 0,9 miljoen dollar, of 3,60 dollar per aandeel, in het kwartaal eindigend op 31 augustus. Dit vergeleken met 1,2 miljard dollar, of 4,55 dollar per aandeel, een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 4,75 dollar.

Het bedrijf voltooide dit kwartaal een versnelde aandeleninkoop transactie ter waarde van 1 miljard dollar. Er werden ongeveer 3,4 miljoen aandelen geleverd onder de ASR-overeenkomst, waarbij de daling van het aantal uitstaande aandelen de resultaten over het eerste kwartaal met 0,03 dollar per verwaterd aandeel ten goede kwam.

FedEx verwacht in het boekjaar 2025 nog eens 1,5 miljard dollar aan gewone aandelen terug te kopen, voor een totaal van 2,5 miljard dollar. Op 31 augustus 2024 bleef nog 4,1 miljard beschikbaar voor verdere terugkopen waar eerder toestemming voor was gegeven.

De beschikbare contanten bedroegen op 31 augustus 2024 5,9 miljard dollar.

Outlook

FedEx kan de boekhoudkundige aanpassingen van de pensioenplannen tegen marktwaarde voor het begrotingsjaar 2025 niet voorspellen. Als gevolg hiervan kan FedEx op GAAP-basis geen vooruitzichten voor de winst per aandeel of het effectieve belastingtarief voor het fiscale jaar 2025 geven en vertrouwt het op de vrijstelling van de Securities and Exchange Commission . 

Het is redelijkerwijs mogelijk dat de boekhoudkundige aanpassingen van de pensioenplannen voor het fiscale jaar 2025 een materieel effect zouden kunnen hebben op de geconsolideerde financiële resultaten en het effectieve belastingtarief voor het fiscale jaar 2025.

FedEx herziet zijn omzet- en winstprognoses voor het begrotingsjaar 2025 en verwacht nu een lage eencijferige omzetgroei op jaarbasis, vergeleken met de eerdere voorspelling van een lage tot middelhoge eencijferige procentuele stijging

Een winst per verwaterd aandeel zal naar verwachting uitkomen op 17,90 tot 18,90 dollar vóór de boekhoudkundige aanpassingen van de pensioenplannen, vergeleken met de eerdere voorspelling van 18,25 tot 20,25 dollar per aandeel.

Ook houdt het bedrijf nu rekening met een winst 20,00 tot 21,00 dollar per aandeel, ook exclusief kosten gerelateerd aan bedrijfsoptimalisatie-initiatieven, vergeleken met de eerdere voorspelling van 20,00 tot 22,00 dollar per aandeel

Beleggers reageerden teleurgesteld en noteerde het aandeel na de cijfers ongeveer 9 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers FedEx

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.