Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen vinden weg omhoog

Aziatische beurzen vinden weg omhoog
20 sep 2024 om 07:16

 De Aziatische beurzen koersten vrijdagochtend overwegend in het groen, met winsten tot twee procent voor de beurzen in Hongkong en Tokio. In China gaf de Shanghai Composite wel nipt terrein prijs. 

Aziatische beleggers reageerden onder meer op koerssprongen donderdag op Wall Street, in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond. De Dow en de S&P scherpten hun hoogste stand ooit aan, terwijl techbeurs Nasdaq op dagbasis koploper was met een winst van 2,5 procent.

“De argumenten van de Fed om de rente te verlagen zijn duidelijk; de inflatie is onder controle, dus kan de rente naar beneden om te voorkomen dat de arbeidsmarkt verslechtert”, aldus analisten van ING.

Vanochtend waren in Azië de Bank of Japan en de People’s Bank of China aan zet. 

De Japanse centrale bank hield de rente ongewijzigd op ongeveer 0,25 procent. Ook werd bekend dat de Japanse kerninflatie in augustus op jaarbasis conform verwachting uitkwam op 2,8 procent. Een maand eerder bedroeg de inflatie nog 2,7 procent. 

China liet daarnaast zijn belangrijkste rentetarief, de zogeheten vijfjarige Loan Prime Rate, eveneens ongemoeid, op 3,85 procent. 

De Amerikaanse olie-future noteerde vanochtend vlak, na een winst van anderhalf procent op 71,95 dollar donderdagavond in New York. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een lagere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.