Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Hugo Boss blijft wel koopwaardig

Beursblik: Hugo Boss blijft wel koopwaardig
23 sep 2024 om 17:44

 Luxe-aandelen hebben de afgelopen dagen verschillende downgrades gekregen, maar dat dit ook gebeurde voor Hugo Boss is ten onrechte. Dit stelden analisten van Jefferies maandag in een rapport.

Zo is de blootstelling van Hugo Boss aan China in vergelijking tot sectorgenoten laag.  De Duitse modegigant haalt maar 6 procent van de omzet uit China.

Daarnaast is het Hugo Boss volgens de bank meer een premium-merk dan een luxe merk. Premium-merken noteren tegen een korting van 43 procent ten opzichte van luxe-aandelen, en dat is historisch 30 procent, benadrukte Jefferies. Daarbij is het risico van verdere verlagingen van de winsttaxaties bij Hugo Boss klein, menen de analisten. 

Als Hugo Boss op 5 november met de cijfers over het derde kwartaal komt, verwacht Jefferies dat die een einde laten zien van de autonome groeivertraging. En dat zou voor de bank een bevestiging vormen dat de markt over Hugo Boss te negatief is gestemd.

Voor het derde kwartaal rekent Jefferies op een omzet van 1,03 miljard euro, een EBIT van 98 miljoen euro en een winst per aandeel van 0,86 euro. Dat is in lijn met de analistenconsensus. 

Voor 2025 wordt door Jefferies een autonome groei voorzien van 5,5 procent en een stijging van de EBIT-marge met 150 basispunten tot 10,3 procent. De ramingen voor de winst per aandeel liggen bij Jefferies circa 2,5 procent boven de consensus.

Jefferies heeft een koopadvies op Hugo Boss met een koersdoel van 50,00 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.