Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS ziet grondstoffen uitbodemen

Beursblik: UBS ziet grondstoffen uitbodemen
23 sep 2024 om 15:15

 UBS denkt dat de olieprijs zich zal herstellen en dat ook basismetalen rendementen met dubbele cijfers zullen opleveren in 2025, omdat de markt de discipline van oliekartel OPEC en de behoefte aan metaal voor de energietransitie onderschat.

De prijzen van grondstoffen en olie zijn de afgelopen tijd gedaald door zwakke activiteit in China en zorgen over economische tegenwind in de VS en Europa. Maar volgens UBS denken de markten te licht over de dalende voorraden en de toenemende discipline van OPEC+ om de productie beperkt te houden.

De metaalprijzen stonden onder druk door de zwakke cijfers over de Chinese industrie en vastgoedleningen. Maar volgens UBS onderschat de markt dat er 100 biljoen dollar aan investeringen nodig is tot en met 2050 voor de overstap naar elektrisch en nul CO2-uitstoot. Metalen staan aan de basis van die trends.

De goudprijs ziet UBS nog steeds op 2.700 dollar uitkomen halverwege 2025. Centrale banken blijven goud kopen en de Zwitserse bank voorziet meer vraag van ETF-beleggers nu de Fed de rente heeft verlaagd.  

Voor landbouwproducten is het beeld gemengd, maar ook hier is UBS gematigd positief, vooral over suiker en rundvee, waar de prijzen in de komende zes maanden meer dan 10 procent kunnen stijgen. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • AMG Critical Materials NV
    * *
  • Aperam
    * *
  • Arcelor Mittal
    * *
  • Umicore SA
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.