Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Media: banken tuigen financiering op voor overname consumententak Sanofi

Media: banken tuigen financiering op voor overname consumententak Sanofi
24 sep 2024 om 14:09

 Banken en andere kredietverstrekkers maken zich klaar om voor meer dan 10 miljard euro aan financiering te verstrekken voor een overname van de divisie gezondheidsproducten voor consumenten van de Franse farmareus Sanofi. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen.

Een kerngroep van verschillende banken tekende afgelopen weekend financieringsverplichtingen voor 7,5 miljard tot 7,8 miljard euro, aldus Bloomberg. Ze zullen ook ongeveer 1,2 miljard euro aan doorlopende kredieten verstrekken.

Private kredietverstrekkers zijn ondertussen bezig met het optuigen van een achtergestelde lening ter waarde van van ongeveer 1,5 miljard tot 2 miljard euro om de overname te financieren, schreef het persbureau verder.

Het in New York gevestigde overnamebedrijf Clayton Dubilier & Rice concurreert met de Franse rivaal PAI Partners voor de Sanofi-tak, volgens Bloomberg. De eerste wordt geadviseerd door Citigroup, terwijl PAI wordt geholpen door JPMorgan Chase, aldus twee van de bronnen.

Sanofi wilde tegenover Bloomberg niet reageren op het bericht, maar herhaalde wel dat het bedrijf verschillende scenario’s voor de betreffende divisie overweegt, waaronder een verkoop of een beursnotering.

Woordvoerders van CD&R, PAI, JPMorgan en Citi weigerden commentaar te geven aan Bloomberg.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Sanofi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.