Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street koerst af op lichtgroene opening

Wall Street koerst af op lichtgroene opening
24 sep 2024 om 14:39

 De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lichtgroene opening tegemoet. Futures op de S&P noteerden in aanloop naar de openingsbel tot 0,1 procent hoger.

Wall Street sloot maandag met nieuwe records voor de Dow Jones index en de S&P.

“Dit bevestigt het beeld dat de rally op Wall Street steeds breder wordt gedragen, en dus niet meer hoofdzakelijk door de grote techaandelen. Renteverlagingen door de Fed vormen de perfecte omstandigheden voor aandelen, mits een recessie wordt vermeden natuurlijk. Wij verwachten dan ook dat de rally doorzet”, zei investment manager Simon Wiersma van ING.

Dinsdag voorbeurs zitten Chinese aandelen met een Amerikaanse notering in de lift, na de aangekondigde stimuleringsmaatregelen van de People’s Bank of China.

Analisten van Jefferies zeiden echter dat, hoewel de maatregelen positief zijn, ze de “vooruitzichten voor China nog niet fundamenteel zullen veranderen.”

Op macro-economisch vlak is het dinsdag vrij rustig in de Verenigde Staten. Naast de Case Shiller huizenprijzen staat het consumentenvertrouwen zoals gemeten door The Conference Board vanmiddag op de rol.

De euro/dollar handelde dinsdag licht hoger op 1,1136, terwijl de olieprijzen met ruim 2 procent stegen, gesteund door de Chinese maatregelen. Grondstoffenexperts van ING wezen verder op een nieuwe orkaandreiging voor de Amerikaanse Golfkust en de verhoogde spanningen in het Midden-Oosten. De Israëlische luchtaanvallen op Hezbollah in Libanon hebben de angst aangewakkerd voor een bredere oorlog in de regio, die de bevoorrading ernstig zou kunnen verstoren, volgens marktkenners.

De Amerikaanse obligatierentes stegen licht.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse noteringen van de Chinese bedrijven JD.com en Nio stegen dinsdag voorbeurs met zo’n 7,5 procent. Alibaba ging 5,5 procent hoger.

Tesla won maandag al zo’n 5 procent en daar lijkt dinsdag vooralsnog zo’n 2 procent bij te komen. Een positief rapport van analisten bij Barclays schatte de leveringen in het derde kwartaal op ongeveer 470.000 voertuigen, hoger dan de consensusverwachtingen van ongeveer 460.000 voertuigen.

Deere stond voorbeurs licht onder druk. Donald Trump zei maandag tijdens een campagnebijeenkomst dat als hij in november tot president wordt verkozen, hij importtarieven van 200 procent zal opleggen aan de fabrikant van landbouwmachines. Deere produceert deels in Mexico.

Aandelen van Trump Media & Technology verloren maandag ruim 10 procent en noteerden dinsdag in de voorbeurshandel 0,6 procent hoger.

Danone wil Lifeway Foods volledig inlijven en is bereid voor de resterende 77 procent van de aandelen 25 dollar per stuk te betalen. Het aandeel Lifeway lijkt dinsdag 16,5 procent hoger te openen op 25,05 dollar.

Hawaiian Electric Industries is van plan om 500 miljoen dollar aan gewone aandelen aan te bieden in een openbaar bod. De opbrengst is bestemd voor de bijdrage aan een verwachte schikking in het kader van een geschil over een bosbrand in Maui vorig jaar en voor algemene bedrijfsdoeleinden. De aandelen daalden voorbeurs met 12 procent.

Liberty Broadband overweegt een fusie met Charter Communications. De klasse A-aandelen van Liberty stegen dinsdag met zo’n 22 procent.

De aandelen van Visa daalden voorbeurs met 2,2 procent nadat persbureau Bloomberg meldde dat de mededingingsautoriteit van het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak zou kunnen aanspannen waarin het creditcardbedrijf wordt beschuldigd van het misbruiken van zijn machtspositie.

Aandelen van Levi Strauss kwamen voorbeurs nauwelijks in beweging. CEO Michelle Gass zei in een interview in de Financial Times dat de omzetdoelen voor 2027 mogelijk vertraging oplopen. De spijkerbroekenfabrikant hoopte tegen die tijd jaarlijks 9 tot 10 miljard dollar aan omzet binnen te halen.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent hoger op 5.718,57 punten, de Dow Jones won 0,2 procent op 42.124,65 punten en de Nasdaq eindigde 0,1 procent hoger op 17.974,27 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.