Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Overtuigende winsten in Azie

Overtuigende winsten in Azie
25 sep 2024 om 07:25

 De beurzen in Azië koersten woensdag overtuigend hoger. 

De SSE Composite-index won 1,9 procent op 2.918,23 punten en de Hang Seng-index schreef 1,7 procent bij op 19.321,93 punten. De winsten in Japan bleven beperkt tot 0,3 procent. 

Daarmee lijken de Chinese beurzen te blijven profiteren van de reeds aangekondigde stimuleringsmaatregelen om de economische groei aan te jagen.

Nadat maandag al de beleidsrente voor leningen met een looptijd van veertien dagen werd verlaagd, kondigde de People’s Bank of China dinsdagochtend onder meer een verlaging van de zevendaagse rente en van de reserve-eisen voor banken aan. Ook hoeven Chinezen die een tweede huis kopen minder aan te betalen.

Woensdag kwam de centrale bank weer in actie. Ditmaal werd een eenjarige rente verlaagd en kregen financials opnieuw steun.

Volgens analisten  Jefferies zal deze stimulering echter “de vooruitzichten voor China nog niet fundamenteel veranderen.”

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag ook hoger, met winsten voor Chinese bedrijven. De Amerikaanse noteringen van de Chinese bedrijven JD.com en Nio stegen met zo’n 10 procent. Alibaba eindigde ruim 7 procent hoger.

De Europese beurzen lijken woensdag lager te gaan openen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.