Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Consumentenvertrouwen VS stijgt nog iets harder

Consumentenvertrouwen VS stijgt nog iets harder
27 sep 2024 om 16:07

 Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september nog iets harder gestegen dan eerder uit een voorlopig cijfer bleek. Dit werd vrijdag duidelijk uit definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde van 67,9 in augustus naar 70,1 deze maand. Een voorlopig cijfer wees eerder op een stijging naar 69,0.

Het vertrouwen in de huidige staat van de economie verbeterde van 61,3 naar 63,3 en de deelindex voor de economische verwachtingen steeg van 72,1 naar 74,4. 

De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam in september uit op 2,7 procent, gelijk aan de voorlopige raming. In augustus kwam de inflatieverwachting voor de komende 12 maanden uit op 2,8 procent.

De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar bleef 3,1 procent, onveranderd ten opzichte van de voorlopige cijfers die eerder verschenen.

Volgens Joanne Hsu van de Universiteit van Michigan zijn consumenten zich er terdege van bewust dat de inflatie verder is afgenomen. Het sentiment lijkt wat aan te trekken nu de verwachtingen van consumenten voor de economie verbeteren.

“Tegelijkertijd blijven veel consumenten aangeven dat hun verwachtingen afhangen van de uitslag van de komende verkiezingen. In vergelijking met augustus verwachten consumenten van alle politieke partijen steeds meer een presidentschap van Harris, hoewel ongeveer twee derde van de Republikeinen nog steeds verwacht dat Trump zal winnen”, aldus Hsu.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.