Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Video: perfect moment om te beleggen in opkomende markten

Video: perfect moment om te beleggen in opkomende markten
28 sep 2024 om 13:25

(ABM FN) Belangrijk nieuws kwam afgelopen week uit China, met een pakket aan steunmaatregelen van de centrale bank en de overheid om de economie te stimuleren.

En dit creëert volgens beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management een mooie kans om te beleggen in opkomende markten.

Klik hier voor: perfect moment om te beleggen in opkomende markten

Al eerder kwam China met steunmaatregelen, maar ditmaal lijken de beleidsmakers beleggers overtuigd te hebben dat het nu wel zou kunnen werken, zo blijkt uit de prestaties van de beurzen in China afgelopen week, aldus Juvyns.

Het is ditmaal volgens Juvyns dan ook een “geloofwaardig pakket”, waarmee Beijing is gekomen.

Het halen van een groei van 5 procent “blijft een grote uitdaging”. En Juvyns vindt het ook “voorbarig om te zeggen dat dit het einde van de problemen in China is.”

JPMorgan blijft daarom voorzichtig met China, maar ziet dit wel als een opsteker voor opkomende markten. “Meer activiteit in China, meer vraag in China, zou heel wat opkomende markten kunnen stimuleren”, aldus Juvyns.

En dat is op het moment dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente aan het verlagen is, wat druk zal zetten op de dollar. “Wat historisch altijd positief is geweest voor opkomende markten.”

“Kortom, een perfecte omgeving voor opkomende markten als geheel en misschien op termijn ook voor Chinese aandelen”, aldus Juvyns.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.