Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Flinke uitschieters op Aziatische beurzen

Flinke uitschieters op Aziatische beurzen
3 okt 2024 om 07:25

 De Nikkei index in Tokio koerste donderdagochtend meer dan twee procent in het groen, terwijl de Hang Seng index in Hongkong juist bijna drie procent prijs moest geven.  

Woensdag verloor de beurs in Tokio juist nog bijna twee procent, terwijl Hongkong toen een koerssprong maakte van maar liefst zes procent, door hoop op meer stimuleringsmaatregelen.

De beurs in Shanghai is de hele week gesloten.

Er wordt verwacht dat Beijing de komende maanden meer stimuleringsmaatregelen zal aankondigen, maar “over de uiteindelijke omvang en de inhoud van de pakketten bestaat nog veel onzekerheid”, zei econoom Ting Lu van Nomura, die beleggers ook tot “nuchterheid” maande, na de extreme volatiliteit tijdens de afgelopen handelsdagen. 

Japanse beleggers laten zich daarnaast onder meer flink leiden door de valutamarkten, waar de yen onder druk staat. Woensdag liet de yen de grootste verzwakking op een dag zien sinds 2022, in vergelijking tot de dollar, nadat premier Shigeru Ishiba na afloop van een bespreking met voorzitter Kazuo Ueda van de Bank of Japan zei dat “de economische omstandigheden momenteel geen nieuwe renteverhoging ondersteunen”. 

De Amerikaanse olie-future steeg vanochtend met 1,4 procent naar 71,05 dollar per vat. Beleggers wachten op de reactie van Israël, na de raketaanval van Iran. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een lagere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.