Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Levi Strauss verlaagt omzetverwachting

Levi Strauss verlaagt omzetverwachting
3 okt 2024 om 14:34

 Levi Strauss heeft de omzetverwachtingen voor heel dit jaar neerwaarts bijgesteld en overweegt opnieuw het merk Dockers in de etalage te zetten. Dit maakte de fabrikant van spijkerbroeken donderdag bekend.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 25 augustus, steeg de omzet fractioneel tot 1,52 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden echter rekening met een omzet van 1,55 miljard dollar.

De omzet uit wholesale liep juist met 6 procent terug, terwijl de consumententak een omzetgroei van 10 procent liet zien. De omzet in de Amerikaanse kernmarkt liep met 1 procent terug tot 757 miljoen dollar. In Europa en Azië steeg de omzet met respectievelijk 6 en 0,4 procent.

De winst verdubbelde ruimschoots tot 20,7 miljoen dollar, ofwel 0,05 dollar per aandeel. De aangepaste winst bedroeg 0,33 dollar per aandeel tegen een voorziene 0,31 dollar per aandeel. Vorig jaar was dit 0,28 dollar.

Levi verwacht in het lopende boekjaar een omzetstijging te realiseren van 1 procent. Eerder werd nog rekening gehouden met een groei van 1 tot 3 procent. Wall Street houdt nog rekening met een omzetgroei van 2,3 procent.

De verwachting voor de aangepaste winst van 1,17 tot 1,27 dollar per aandeel werd donderdag wel gehandhaafd.

Het aandeel Levi koerste donderdag voorbeurs 12,6 procent lager.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.