Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tesco iets positiever gestemd over winstontwikkeling

Tesco iets positiever gestemd over winstontwikkeling
3 okt 2024 om 08:26

 Tesco is donderdag iets positiever geworden over de winstontwikkeling dit jaar. Dit bleek uit een update van de Britse supermarktketen.

De volumegroei lag in de eerste jaarhelft hoger dan Tesco had voorzien, waardoor het bedrijf voor het lopende boekjaar een aangepaste operationele retailwinst voorziet van 2,9 miljard pond. Dit was eerder nog ‘minimaal’ 2,8 miljard pond. De vrije kasstroom uit de retailactiviteiten zal dit jaar nog steeds uitkomen tussen de 1,4 tot 1,8 miljard pond, in lijn met de doelstelling voor de middellange termijn.

Verder verwacht Tesco nog steeds dat de bankactiviteiten 80 tot 100 miljoen pond per jaar zullen bijdragen aan de aangepaste operationele winst, maar dat het dit jaar vermoedelijk een bijdrage zal zijn van 120 miljoen pond.

In het afgelopen halfjaar bedroeg de omzet van Tesco 31,5 miljard pond tegen 30,4 miljard een jaar eerder. De aangepaste operationele winst uit retail steeg met krap tien procent tot 1,6 miljard pond.

De vrije kasstroom uit de retailactiviteiten liep evenwel met bijna 8 procent terug tot minder dan 1,3 miljard pond.

Tesco wil een interim-dividend uitkeren van 4,25 pence per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 3,85 pence. Dat betekent dat het dividend met 10,4 procent wordt verhoogd.

“We zijn in goede vorm”, concludeerde CEO Ken Murphy.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.