Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: markt te somber gestemd voor derde kwartaal

Beursblik: markt te somber gestemd voor derde kwartaal
4 okt 2024 om 15:38

(ABM FN) De winstgroei van Europese bedrijven in het derde kwartaal zal zwak geweest zijn, maar de verwachtingen liggen nog lager, zoals dit hele jaar al het geval is. Dit schreven analisten van Deutsche Bank in een vooruitblik op de cijfers.

In het derde en het vierde kwartaal van 2023 was de winstgroei al “erg zwak”, merkte Deutsche op, en dat biedt een aantrekkelijke vergelijkingsbasis. “Al zouden de winsten in de tweede jaarhelft gelijk blijven aan die in de eerste jaarhelft, dan zouden ze nog altijd zo’n 5 procent hoger liggen dan in dezelfde periode vorig jaar”, aldus de analisten.

Daarbij zullen Europese bedrijven hebben geprofiteerd van de economische groei in de VS in het derde kwartaal en van een lagere kostenbasis door onder meer de gedaalde energieprijzen, merkte Deutsche op.

De bank rekent daarom op een winstgroei van 4 procent op jaarbasis. En dat is 5 procent hoger dan waarop de markt rekent, aldus de analisten.

“Een winstmeevaller zal helpen om het marktsentiment te laten verbeteren, maar zal waarschijnlijk niet dé aanjager zijn voor de markt”, denkt Deutsche. Die eer is weggelegd voor de macro-ontwikkelingen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.