Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: hogere omzet Fagron verwacht

Beursblik: hogere omzet Fagron verwacht
8 okt 2024 om 16:13

 Fagron heeft in het derde kwartaal van 2024 vermoedelijk een hogere omzet behaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek uit de analistenconsensus die is samengesteld in aanloop naar de cijfers van de magistrale bereider.

In het derde kwartaal werd vermoedelijk een omzet geboekt van 209 miljoen euro, tegenover 191,4 miljoen euro in hetzelfde kwartaal in 2023.

Voor de regio EMEA rekent de analistenconsensus op een gemiddelde omzet van 72,5 miljoen euro, waar dat in het derde kwartaal vorig jaar nog 66,2 miljoen euro was.

In Noord-Amerika zou de omzet ook zijn gestegen, van 80,0 naar 93,9 miljoen euro, terwijl voor Latijns-Amerika een daling wordt voorspeld van 45,2 naar 42,6 miljoen euro.

Kepler Cheuvreux wees er in aanloop naar de kwartaalcijfers op dat het afslankmiddel Zepbound van Eli Lilly, dat wordt bereid met het component tirzepatide, is verwijderd van de lijst met geneesmiddelentekorten van de FDA. Fagron wist eerder de tekorten van het component semaglutide, dat wordt gebruikt in het concurrerende middel Wegovy van Novo Nordisk, op te vangen. Fagron bereidt geen tirzepatide in zijn 503A-faciliteiten.

Verder lanceerde Eli Lilly in augustus een injectieflaconversie van Zepbound tegen de helft van de prijs van een prikpenproduct als Wegovy.

De impact op de toekomstige verkoop van Fagron’s 503A-samengestelde semaglutide valt nog te bezien, aldus Kepler, maar de omzet in het derde kwartaal zal hoogstwaarschijnlijk geen negatieve impact hebben ondervonden van patiënten die overstapten op Zepbound.

Outlook

Fagron verwacht voor het hele boekjaar een omzet van 850 tot 870 miljoen euro en verder een verbetering van de winstgevendheid op jaarbasis.

“We hebben vertrouwen in het behalen van onze middellange termijn doelstellingen”, zei CEO Rafael Padilla bij de cijfers over de eerste zes maanden, begin augustus.

De consensus voorspelt voor 2024 een omzet van gemiddeld 855,7 miljoen euro, waar in 2023 nog een omzet van 763,0 miljoen euro werd geboekt.

De terugkerende EBITDA moet dit jaar uitkomen op 170,3 miljoen euro, volgens de consensus, van 148,9 miljoen euro in 2023. De marge moet daarbij verbeteren van 19,5 tot 19,9 procent.

Analisten van ING wezen erop dat Fagron vermoedelijk begin volgend jaar een beleggersdag zal organiseren om de markt bij te praten over de strategie en groeiambities op middellange termijn.

De vorige beleggersdag dateert van 2022. Toen sprak Fagron de ambitie uit van een autonome omzetgroei tussen 2021 en 2026 van 8 procent per jaar en de terugkeer naar een REBITDA-marge van 21,5 procent in dezelfde periode.

Fagron opent donderdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde dinsdag 0,7 procent lager op 17,84 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.