Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Rio Tinto neemt Arcadium Lithium over

Rio Tinto neemt Arcadium Lithium over
9 okt 2024 om 07:56

 Mijnbouwgigant Rio Tinto neemt de in New York genoteerde lithiumproducent Arcadium Lithium over. Dit meldde Rio Tinto woensdag, nadat eerder deze week al duidelijk werd dat det twee bedrijven met elkaar in gesprek waren.

Rio Tinto betaalt 5,85 dollar per aandeel Arcadium in contanten. Dat is een premie van 90 procent ten opzichte van de slotkoers op 4 oktober van 3,08 dollar. Daarmee wordt Arcadium gewaardeerd op circa 6,7 miljard dollar.

De overname is opnieuw een teken dat mijnbouwers meer blootstelling willen krijgen aan de snelgroeiende lithiummarkt voor de productie van elektrische auto’s. 

“Een flinke stap voorwaarts in onze langetermijnstrategie”, noemde CEO Jakob Stausholm de overname. Samen met aluminium en koper levert Rio Tinto voortaan ook lithium voor de wereldwijde energietransitie, benadrukte de topman.

De acquisitie van Arcadium maakt van Rio Tinto namelijk één van ’s werelds grootste lithiumproducenten.

De besturen van beide bedrijven staan achter de overname. Rio Tinto denkt de transactie medio volgend jaar te kunnen afronden, nadat onder meer de aandeelhouders van Arcadium groen licht hebben gegeven en ook de toezichthouders akkoord zijn gegaan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.