Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lundbeck koopt Longboard Pharmaceuticals

Lundbeck koopt Longboard Pharmaceuticals
14 okt 2024 om 14:53

 Het Deense farmaciebedrijf H. Lundbeck neemt het biofarmaciebedrijf Longboard Pharmaceuticals over voor 2,6 miljard dollar. Dat maakte de twee bedrijven maandag bekend.

Lundbeck betaald 60 dollar per aandeel in contanten voor Longboard, wat een premie van 60 procent biedt op de slotkoers van 38,90 dollar voor het Amerikaanse bedrijf uit La Jolla in Californië. Inclusief de contanten van Longboard komt dit neer op een bedrag van ongeveer 2,5 miljard dollar.  

De deal zou dit jaar nog kunnen worden afgerond. Het aandeel Longboard stond ruim 50 procent hoger in de elektronische handel voorbeurs.

Lundbeck betaalt de overname uit aanwezige contanten en met bankleningen.

De Deense farmaceut verwerft het leidende product van Longboard, bexicaserin, dat wordt onderzocht voor toepassing bij ontwikkelings- en epileptische hersenaandoeningen bij kinderen, zoals het Davetsyndroom en het syndroom van Lennox-Gastaut.

Lundbeck richt zich uitsluitend op hersenziekten en zegt te verwachten dat bexicaserin eind 2028 op de markt kan komen en een piekomzet van 1,5 miljard tot 2 miljard dollar per jaar kan opleveren. 

Het aandeel Lundbeck daalde op de Deense beurs bijna 4 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.