Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Walgreens gaat flink saneren na miljardenverlies

Walgreens gaat flink saneren na miljardenverlies
15 okt 2024 om 14:02

Walgreens Boots Alliance heeft afgelopen kwartaal een miljardenverlies geleden door onder meer afschrijvingen op investeringen en een last in verband met een voorziening die werd getroffen voor de rol van het bedrijf in het opioïdenschandaal in de VS. Dit meldde de Amerikaanse drogisterijketen dinsdagmiddag.

Het kwartaalverlies bedroeg 3 miljard dollar.

Volgens FactSet overtrof de omzet van 37,5 miljard de analistenverwachtingen van 35,8 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2023 bedroeg de omzet 35,4 miljard dollar.

Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van 3,0 miljard dollar, of 3,48 dollar per aandeel, in het vierde kwartaal van het boekjaar 2024.

Een jaar geleden was er ook al een verlies, maar met 180 miljoen dollar was dit toen een stuk bescheidener.

Gecorrigeerd voor bijzondere posten maakte Walgreens wel winst, 0,39 dollar per aandeel, 3 cent meer dan analisten hadden verwacht.

Outlook

Walgreens gaat flink saneren en zei dat het van plan is om de komende drie jaar ongeveer 1.200 winkels te sluiten, waarvan 500 in de komende 12 maanden. Het bedrijf zei dat deze sluitingen “onmiddellijk zullen bijdragen” aan de aangepaste winst en vrije kasstroom.

Walgreens heeft ongeveer 8.700 locaties in de VS, waarvan een kwart volgens eigen zeggen niet winstgevend is.

Voor dit boekjaar heeft Walgreens de winstverwachting aangepast naar 1,40 tot 1,80 per aandeel. De analistenconsensus gaat uit van 1,72 dollar

Walgreens verwacht verder een jaaromzet van 147 miljard tot 150 miljard dollar, vergeleken met consensus voorspellingen van 147,6 miljard dollar.

Beleggers reageerden positief op de plannen en het aandeel steeg dinsdag ruim 6 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.