Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische aandelenmarkten noteren verdeeld

Aziatische aandelenmarkten noteren verdeeld
17 okt 2024 om 07:21

 De beurs in Hongkong koerste donderdagochtend krap een procent in het groen, terwijl Sydney ruim een half procent won. Tokio en Mumbai gaven daarentegen meer dan een half procent prijs. 

De beurs in Taiwan, met veel halfgeleiders, gaf daarnaast ruim een procent prijs. Na het slot van de handel in Taipei staan cijfers geagendeerd van TSMC, ’s werelds grootste chipproducent en een belangrijke afnemer van de machines van ASML. 

ASML verloor de afgelopen twee handelsdagen nog circa 20 procent van zijn beurswaarde na een tegenvallende outlook, en Europa’s grootste techbedrijf woog daarmee flink op de koersvorming van de AEX index.

De Europese beurzen deden woensdag een stap terug, na onder meer de vrijgave van tegenvallende kwartaalcijfers van luxeproducent LVMH en sportartikelen fabrikant Adidas.

Wall Street wist daarentegen woensdagavond wel de weg omhoog te vinden. Hoofdgraadmeter S&P 500 noteerde bij de slotzoemer een half procent in het groen, terwijl de Dow met een winst van 0,8 procent zijn record van afgelopen maandag aanscherpte.

Zakenbank Morgan Stanley en United Airlines wonnen respectievelijk 6,5 procent en 12,4 procent na positief ontvangen cijfers. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend krap een half procent hoger naar 70,68 dollar per vat.

De Europese beurzen openen naar verwachting verdeeld. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.