Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Deliveroo ziet brutotransactiewaarde aantrekken

Deliveroo ziet brutotransactiewaarde aantrekken
17 okt 2024 om 08:38

 Deliveroo heeft in het derde kwartaal de brutotransactiewaarde verder zien aantrekken en verwerkte ook meer bestellingen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de maaltijdbezorger.

CEO Will Shu sprak van een solide kwartaal. “Er liggen veel kansen in het verschiet voor de bezorgindustrie. We zijn goed gepositioneerd om het significante groeipotentieel te benutten”, aldus de topman.

In het afgelopen kwartaal steeg de brutotransactiewaarde op jaarbasis en tegen constante wisselkoersen met 6 procent tot bijna 1,8 miljard pond. Deliveroo verwerkte 2 procent meer bestellingen.

De groei bleef volgens het bedrijf gezond in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met een plus voor de brutotransactiewaarde van 7 procent. Daarbuiten was de groei 4 procent.

De omzet van Deliveroo steeg met 4 procent op jaarbasis tot 498 miljoen pond, gerekend tegen constante wisselkoersen. Dit was een versnelling van de groei van 2 procent in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar.

Outlook

De outlook voor dit jaar werd gehandhaafd. Daarmee mikt Deliveroo nog steeds op een groei van de brutotransactiewaarde met 5 tot 9 procent bij een aangepaste EBITDA die aan de bovenkant van de bandbreedte van 110 tot 130 miljoen pond zal uitvallen.

De vrije kasstroom zal dit jaar positief zijn, verwacht Deliveroo.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.