Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nestlé verlaagt outlook

Nestlé verlaagt outlook
17 okt 2024 om 08:50

 Nestlé heeft de outlook voor 2024 verlaagd. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van de Zwitserse voedselgigant.

De producent van merken als Nescafé, Maggi en KitKat voerde dit jaar onder meer extra kortingen door om consumenten terug te winnen, na de scherpe prijsstijgingen in de afgelopen jaren. Hierdoor kwam de omzet onder druk te staan. 

Nestlé verwacht nu in 2024 een autonome omzetgroei van circa 2 procent, in lijn met de groei die in de eerste negen maanden werd gerealiseerd. 

Eerder ging de fabrikant nog uit van tenminste 3 procent groei voor dit jaar.

Nestlé verhoogde de prijzen dit jaar met 1,6 procent. In de laatste maanden van 2022, toen de oorlog in Oekraïne tot extra inflatie leidde, verhoogde het concern de prijzen nog met circa 10 procent. Marktaandeel is volgens Nestlé nu belangrijker dan winst. 

De onderliggende operationele winstmarge zal in 2024 naar verwachting uitkomen op ongeveer 17 procent. En de onderliggende winst per aandeel zal min of meer vlak zijn.

In de eerste negen maanden van 2024 daalde de omzet van Nestlé op jaarbasis met 2,4 procent naar 67,1 miljard Zwitserse frank. Wisselkoerseffecten hadden een negatieve impact op de omzet van 4,1 procent. 

Eind augustus presenteerde Nestlé Laurent Freixe als nieuwe CEO.

In een eerste reactie stelden analisten van zakenbank Jefferies teleurgesteld te zijn in de cijfers die Nestlé donderdag presenteerde. De analistenconsensus zal volgens hen met 3 tot 4 procent worden verlaagd. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.