Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijzen licht gestegen

Olieprijzen licht gestegen
17 okt 2024 om 21:00

 De olieprijzen zijn donderdag licht gestegen na een vierdaagse daling.

Bij een settlement van 70,67 dollar werd een vat West Texas Intermediate op dagbasis 0,4 procent duurder. De prijs voor een vat Brentolie steeg met 0,3 procent naar 74,45 dollar.

Toch blijven de zorgen over de zwakke vraag in China en een mondiaal overschot volgend jaar, nu de OPEC+ zich voorbereidt om weer wat vaten op de markt te brengen, zwaar op het sentiment drukken.

Ondertussen “is het onwaarschijnlijk dat de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten op de korte termijn zullen afnemen en zullen ze waarschijnlijk resulteren in een aanhoudend hoge volatiliteit”, aldus Giovanni Staunovo van UBS. Dit terwijl de markten wachten op meer duidelijkheid over de reikwijdte van Israëls reactie op Iran.

Verder bleek donderdag dat in de week eindigend op 11 oktober de voorraden ruwe olie daalden met 2,2 miljoen vaten naar 420,6 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden ook met 2,2 miljoen vaten naar 212,7 miljoen vaten. 

De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,5 miljoen vaten naar 115,0 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen ging omhoog van 86,7 naar 87,7 procent. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.