Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Pernod Ricard verkoopt opnieuw minder drank

Pernod Ricard verkoopt opnieuw minder drank
17 okt 2024 om 11:08

 Pernod Ricard heeft de omzet in het eerste kwartaal van het boekjaar 2025 opnieuw zien dalen, met een fors lagere omzet in zowel China als de Verenigde Staten, omdat er minder sterke drank wordt geconsumeerd. Dit bleek donderdag uit omzetcijfers van de Franse drankenproducent.

De omzet nam autonoom met 5,9 procent af op jaarbasis en kwam daarmee uit op 2,78 miljard euro. Een jaar eerder daalde de omzet ook al met 8 procent.

Wereldwijd neemt de vraag naar sterke drank af, na een sterke stijging tijdens de coronaviruspandemie. De markt was echter zwakker dan voorzien, stelde het bedrijf. “We kenden een trage start van het jaar.”

Analisten rekenden op 2,84 miljard euro omzet, volgens Visible Alpha, en Pernod Ricard publiceerde een consensusverwachting van een omzetdaling van 4,8 procent.

Vooral in de Verenigde Staten kampen verkopers met grote voorraden. Hier daalde de omzet van Pernod Ricard met 10 procent in het afgelopen kwartaal.

In China heerst economische malaise en daalde de omzet zelfs met 26 procent. Tot overmaat van ramp komen er voorlopige importheffingen op de import van brandy uit de EU, met percentages van 30,6 tot 39 procent.

Pernod Ricard, verkoper van onder andere Martell cognac, Jameson whiskey en Havana Club rum, is volgens analisten een van de bedrijven die het hardst door de maatregel wordt geraakt, omdat het bedrijf relatief veel brandy verkoopt. “Stappen worden gezet om de impact op de resultaten van de groep te beperken”, aldus Pernod Ricard.

Ook Chinese reizigers kopen minder flessen op reizen door Azië. Dit blijft nog wel even zo en de omzetdaling dit jaar in China zal groter zijn dan vorig jaar, kondigde Pernod Ricard aan.

Outlook

De doelen voor de middellange termijn bleven staan, met een autonome groei van de netto-omzet aan de bovenkant van de verwachte bandbreedte van 4 tot 7 procent. Ook het huidige boekjaar, dat in juni 2025 afloopt, zal weer omzetgroei laten zien, voorziet het bedrijf.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pernod Ricard

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.