Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Voorzichtigheid werkgevers drukt op Manpower

Voorzichtigheid werkgevers drukt op Manpower
17 okt 2024 om 14:28

 Manpower heeft in het derde kwartaal minder omzet geboekt, door een aanhoudend uitdagend klimaat in Noord-Amerika en Europa. Dat maakte het uitzendbedrijf uit Milwaukee donderdag bekend.

“Het werkklimaat is in de loop van het derde kwartaal niet substantieel veranderd en werkgevers in Noord-Amerika en Europa blijven voorzichtig”, zei CEO Jonas Prising.

De vraag is volgens hem stabiel op lagere niveaus, maar omdat het huidige klimaat langer aanhoudt heeft Manpower meer stappen genomen om kosten te besparen.

Het aandeel Manpower noteerde voorbeurs 5 procent lager en ook Randstad ging onderuit op de cijfers, met een koersdaling van 3 procent.

De omzet daalde afgelopen kwartaal met 3 procent tot 4,5 miljard dollar. De nettowinst liep ook terug, van 30,3 miljoen naar 22,8 miljoen dollar. Per aandeel was dit een daling van 0,60 naar 0,47 dollar.

Zonder reorganisatiekosten en een bijzondere belastingpost daalde de winst minder hard, met 8 procent tot 1,29 dollar per aandeel.

Outlook

Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een winst per aandeel van 0,98 tot 1,08 dollar. Reorganisatiekosten en wisselkoersverliezen gerelateerd aan Argentinië telt het bedrijf daar niet in mee.

Over de eerste negen maanden leidde de hyperinflatie in Argentinië tot een boekverlies van 1,00 dollar per aandeel en bedroeg de winst in totaal 2,53 dollar, tegen 3,42 dollar een jaar eerder.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Randstad

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.