Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Media: Intel wil minderheidsbelang in Altera verkopen

Media: Intel wil minderheidsbelang in Altera verkopen
18 okt 2024 om 20:08

 Intel zou van plan zijn om een minderheidsbelang in Altera te verkopen ter waarde van ongeveer 17 miljard dollar. Dit meldde het Amerikaanse kabel- en satellietnieuwskanaal CNBC vrijdag op basis van bronnen die bekend zijn met de kwestie.

Intel reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

In juni 2015 kondigde de Amerikaanse chipproducent aan dat het chipfabrikant Altera over zou nemen voor 16,7 miljard dollar. In februari van dit jaar zei Intel dat het Altera zou omvormen tot een zelfstandig bedrijf.

Diverse media meldden begin september al dat Intel op korte termijn met plannen zou komen om zijn investeringen terug te schroeven en delen van het bedrijf af te stoten. Daarbij werd de mogelijke verkoop van Altera ook al geopperd. 

Pakweg twee weken later kondigde Intel aan projecten in Duitsland en Polen voor ongeveer twee jaar uit te stellen.Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Intel Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.