Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Procter & Gamble groeit minder hard

Procter & Gamble groeit minder hard
18 okt 2024 om 13:33

 Procter & Gamble is in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar minder hard gegroeid dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek vrijdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse concurrent van Unilever, bekend van merken als Ariel, Gillette en Pampers.

In de verslagperiode daalde de omzet van 21,9 miljard tot 21,7 miljard dollar, een krimp van 1 procent op jaarbasis.

De autonome groei kwam uit op 2 procent, waar dat in het eerste kwartaal een jaar eerder nog 7 procent was, zei Procter & Gamble.

Bij Beauty en Health Care daalden de volumes, net als bij de Baby, Feminine & Family Care-tak. Bij Grooming en Fabric & Home Care stegen de volumes wel. Bij Beauty, Grooming en Health Care stegen de prijzen met 1 procent, maar bij de eerste twee divisies kwam de prijs/mix 3 procent lager uit. Bij Health Care steeg die juist met 4 procent.

De nettowinst daalde van 4,6 tot 4 miljard dollar, terwijl de winst per aandeel met 12 procent op jaarbasis afnam, van 1,83 tot 1,61 dollar. De aangepaste winst per aandeel verbeterde met 5 procent, van 1,83 naar 1,93 dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 1,90 dollar en een omzet van 21,99 miljard dollar.

Aan het einde van het eerste kwartaal kwam de operationele kasstroom uit op 4,3 miljard dollar.

Outlook

Procter & Gamble handhaafde vrijdag de outlook voor heel het boekjaar 2025 en rekent nog altijd op een omzetgroei van 2 tot 4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De winst per aandeel moet nog steeds met 10 tot 12 procent stijgen ten opzichte van de 6,02 dollar die in het boekjaar 2024 werd behaald.

De aangepaste winst per aandeel van 6,59 dollar in het afgelopen jaar moet met 5 tot 7 procent stijgen, herhaalde het bedrijf.

Het aandeel Procter & Gamble daalde in de voorbeurshandel met 0,9 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Procter & Gamble

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.