Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Update: hogere winst voor WDP

Update: hogere winst voor WDP
18 okt 2024 om 08:03

(ABM FN) WDP heeft de winst in de eerste negen maanden van 2024 zien stijgen en besloot om de outlook voor heel dit jaar te handhaven.  Dit bleek vrijdag uit cijfers die het vastgoedbedrijf publiceerde.

De EPRA-winst van WDP bedroeg in de eerste negen maanden van dit boekjaar 242,7 miljoen euro, een stijging met 12 procent op jaarbasis.

De EPRA-winst per aandeel steeg onderliggend met 8 procent tot 1,09 euro exclusief de eenmalige positieve impact van 0,05 euro per aandeel gerelateerd aan het FBI-statuut die het bedrijf in Nederland geniet. Gerapporteerd steeg de EPRA-winst per aandeel met 3 procent.

Dit resultaat is gedreven door de impact van de voorverhuurde projecten en acquisities, een autonome huurgroei van 2,8 procent. En dit in combinatie met “scherpe” financieringskosten en met inbegrip van de toename van het gemiddeld aantal aandelen met 8 procent door een verhoging van het kapitaal in 2023 en 2024.

Met 97,8 procent op 30 september 2024 bleef de bezettingsgraad op een hoog niveau. Dat was een stabiel percentage ten opzichte van 30 juni.

Er vond verder een opwaartse herwaardering van de portefeuille plaats. Die waardering steeg met 1,5 procent op jaarbasis, ofwel ruim 107 miljoen euro.

Outlook

De outlook voor het volledige boekjaar bleef vrijdag gehandhaafd.

WDP bevestigde daarmee een EPRA-winst per aandeel voor 2024 van 1,47 euro, of een stijging van 5 procent tegenover de 1,40 euro die in 2023 werd gerealiseerd.

De winstdoelstellingen binnen het groeiplan blijven intact, voegde WDP toe.

Over de markt zei WDP “solide structurele trends, in combinatie met beperkt aanbod en stijgende huren” te zien.

Op korte termijn gaat WDP uit van een lichte afkoeling in de vraag, maar met beperkte impact.

Daarnaast kan WDP naar eigen zeggen “inspelen op kansen in de investeringsmarkt op een aantrekkelijk moment in de cyclus dankzij een sterke financiële positie”.

Update: om meer informatie toe te voegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers WDP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.