Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

General Motors overtreft verwachtingen en verhoogt outlook

General Motors overtreft verwachtingen en verhoogt outlook
22 okt 2024 om 13:04

 General Motors heeft de outlook voor 2024 verhoogd, nadat het in het derde kwartaal de winstverwachtingen van Wall Street overtrof. Dit maakte de Amerikaanse autofabrikant dinsdag voorbeurs bekend.

“In het derde kwartaal hebben we ons marktaandeel in de Amerikaanse retailmarkt vergroot […] In China verbeterde de omzet ten opzichte van het tweede kwartaal en daalde de voorraden bij de dealers scherp. Bovendien blijven we op koers om onze doelstellingen voor de productie en winstgevendheid van elektrische voertuigen in 2024 te bereiken”, aldus CEO Mary Barra van GM in een brief aan de aandeelhouders.

GM rapporteerde in het derde kwartaal een omzet van 48,8 miljard dollar, een stijging van 10,5 procent op jaarbasis. De markt hield rekening met een omzet van 44,6 miljard dollar.

De aangepaste EBIT kwam uit op 4,1 miljard dollar, ofwel 15,5 procent hoger dan een jaar geleden.

Per aandeel rapporteerde GM een aangepaste winst van 2,96 dollar, vergeleken met 2,28 dollar een jaar eerder. Hier werd volgens Factset rekening gehouden met 2,43 dollar per aandeel.

Outlook

Vooruitkijkend verwacht GM voor het hele jaar een gecorrigeerde EBIT tussen de 14 miljard en 15 miljard dollar. Eerder ging de fabrikant uit van 13 tot 15 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel zal tussen de 10,00 en 10,50 dollar uitkomen, denkt GM nu. Dat is meer dan de 9,50 tot 10,50 dollar waar voorheen op werd gerekend.

Het bedrijf verhoogde ook de verwachting voor de aangepaste vrije kasstroomprognose voor het automotivesegment van 9,5 miljard tot 11,5 miljard dollar naar 12,5 tot 13,5 miljard dollar.

Het aandeel GM steeg 2,6 procent na de cijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers General Motors

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.