Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen doen stapje terug

Aziatische beurzen doen stapje terug
24 okt 2024 om 07:23

 De beurzen in Tokio en Sydney noteerden donderdagochtend fractioneel in het rood, terwijl de Hang Seng index in Hongkong de dissonant was met een daling van circa een procent. 

Aziatische beleggers reageerden vanochtend op een terugval op Wall Street, waar techbeurs Nasdaq woensdagavond 1,6 procent prijs gaf. 

Beleggers keken argwanend naar de Amerikaanse tienjaarsrente, die in de maand oktober al bijna een half procent is opgelopen naar 4,22 procent. 

Halverwege september, toen de rente nog bodemde op 3,62 procent, rekende de markt nog op een reeks van renteverlagingen, mogelijk gemaakt door de teruggedrongen inflatie, die de haperende economie van nieuwe impulsen zou kunnen voorzien. 

Sindsdien zijn beleggers echter geconfronteerd met onder meer een veel sterker dan verwacht banenrapport in de VS in september en aantrekkende detailhandelsverkopen, die wijzen op een veerkrachtige consument. De Federal Reserve lijkt nu zelfs eerder te moeten waken voor oververhitting van de economie, hetgeen in sterk contrast is met de ontwikkelingen in de eurozone. 

Nabeurs op Wall Street rapporteerden onder meer Tesla en IBM  cijfers.

Tesla wist beleggers te overtuigen met een winst per aandeel in het afgelopen kwartaal van 0,62 dollar per aandeel, in vergelijking met 0,53 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder en 0,42 dollar per aandeel in het voorgaande kwartaal. In de elektronische handel klom het aandeel maar liefst 12 procent. 

Ook IBM overtrof de winstverwachting, maar de vlakke omzetontwikkeling viel tegen en het aandeel daalde nabeurs 2,5 procent. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend krap anderhalf procent hoger naar 71,73 dollar per vat, na juist een daling van krap anderhalf procent woensdagavond in New York. 

De Europese beurzen openen naar verwachting verdeeld. 


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.