Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Drukke week vol bedrijfscijfers en banenrapport

Drukke week vol bedrijfscijfers en banenrapport
27 okt 2024 om 10:23

 Komende week wordt een drukke week voor beleggers, die enerzijds weer een nieuwe stroom aan kwartaalcijfers voor de kiezen krijgen uit binnen- en buitenland en anderzijds ook groei- en inflatiecijfers uit de eurozone en de VS, plus een tweetal Amerikaanse banenrapporten.

De week begint rustig, met een vrijwel lege maandag, waarna dinsdag de aandacht uitgaat naar Amerikaanse vacaturecijfers. Die data, in combinatie met de wekelijkse steunaanvragen en de banenrapporten op woensdag en vrijdag moeten een actueel beeld scheppen van de arbeidsmarkt in de VS. Nu de inflatie afkoelt, is dit een belangrijk richtpunt geworden voor de Federal Reserve.

Toch zijn er komende week ook Amerikaanse inflatiecijfers. Donderdag staat de PCE-inflatie op de rol. In de eurozone volgen woensdag al voorlopige inflatiecijfers uit Duitsland, gevolgd door die uit Frankrijk en de eurozone als geheel een dag later.

Op woensdag staan ook de eerste groeicijfers over het derde kwartaal op de agenda uit Frankrijk, Duitsland en de eurozone. De VS komt die dag ook met een eerste indicatie van de groei in het afgelopen kwartaal.

Richting het einde van de week komt de Bank of Japan met zijn rentebesluit. Vorige maand liet de Japanse centrale bank de rente nog ongemoeid.

Verder staan er donderdag en vrijdag Chinese inkoopcijfers op het programma en volgen vrijdag ook PMI-data uit Japan en de VS. De Europese inkoopmanagersindexen volgen pas de maandag erna.

Cijferseizoen echt op stoom

Het cijferseizoen is inmiddels echt op stoom gekomen en gaat volgende week in volle vaart verder. Onder meer McDonald’s, dat kampt met een E.coli-uitbraak, opent dinsdag de boeken, net als BP, Pfizer, Alphabet en Visa. Woensdag volgen onder meer Airbus, het geplaagde Volkswagen, Microsoft en Starbucks, dat afgelopen week de outlook al introk.

Donderdag komen bijvoorbeeld AB InBev en TotalEnergies met kwartaalcijfers, net als Maersk en een aantal Franse banken. Nabeurs volgen zwaargewichten Apple, Intel en Amazon met hun resultaten. Vrijdag is het de beurt aan oliereuzen Chevron en Exxon Mobil.

Op het Damrak begint de cijferweek met de resultaten van KPN en Philips op maandag, terwijl OCI ex-dividend noteert. ASML noteert dinsdag ex-dividend, terwijl ASMI dan de cijfers presenteert, nadat eerder sectorgenoten ASML en Besi al teleurstelden met hun orderinstroom. Ook Corbion opent dinsdag de boeken.

Vopak, Wolters Kluwer en Marel komen woensdag met cijfers. Galapagos publiceert de resultaten na het slot op Wall Street.

Donderdag is de drukste dag qua kwartaalcijfers in Amsterdam, met Arcadis, DSM-Firmenich, Flow Traders, Heijmans, ING, Van Lanschot Kempen, Shell, UMG en Holland Colours die de boeken openen. Prosus noteert dan ex-dividend. De drukke week eindigt vrijdag met de cijfers van Brunel, Fugro en ForFarmers.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.